petak, 17. studenoga 2017.

#PROIZVODI KOJI SU ME RAZOČARALI / 5 /

Laknulo mi je kada sam vidjela koliko je vremena prošlo od posljednjeg posta sa proizvodima koji su me razočarali jer to znači da u nešto više od proteklih pet mjeseci nisam toliko griješila sa kupnjom. S obzirom na to dulje razdoblje u kojem nisam pisala ovaj tip posta, podsjetiti ću vas kako danas čitate o proizvodima koje ili smatram lošima ili mi na neki način nisu odgovarali ili mi se jednostavno nisu svidjeli. Napominjem, kako to što su se ti proizvodi našli na mojoj listi, nužno ne mora značiti da će i za vas biti razočaravajući i svakako vas molim da svoje dojmove o onima koje ste isprobali pišete u komentarima.

Prvi i najrazočaravajući proizvod ovoga puta je Farmasi vodootporni gel za obrve u najtamnijoj od 3 ponuđene nijanse. Ono što će vam biti i više nego očito iz fotografija jest kako je ovaj proizvod slabašno pigmentiran te nedovoljno taman za osobe tamnih dlačica. Ono što možda nećete sasvim razabrati iz fotografije jest njegova čudna gumenasta tekstura koju je nemoguće nanijeti na obrve. Bilo je ljeto kada sam naručivala gel i nigdje nisam čitala negativne dojmove o njemu, pa još uvijek ostavljam mali prostor ideji da me zadesio loš primjerak, no ovo što sam isprobala mi se zaista nije svidjelo. Jasno vam je zašto ne mogu napisati ništa više o njegovom ponašanju na obrvama. Vodootporan svakako nije.


Idući proizvod je za mene razočaravajući najviše iz razloga što ne znam kako ga koristiti da mi se svidi postignuto, a radi se o *essence fade your shade ružu za usne u nijansi 02 ombre parfait odnosno o proizvodu koji bi trebao služiti za postizanje ombre efekta na usnama. Naime, kada sam prvi put swatchala ova proizvod, svidjele su mi se njegova nijansa, pigmentacija i mat završnica, no problem je nastao kada sam ga odlučila nanijeti na usne. Naime, ovaj mi je proizvod, zbog njegovog oblika, nemoguće precizno nanijeti da ne izađe van kontura usana i da izgleda uredno, a o postizanju ombre efekta mogu samo sanjati. Znam ga povremeno nositi na usnama obrubljenim olovkom kao ruž jer je dosta ugodan na usnama ili ga dodati kistićem na dijelove usana koje želim potamniti preko već nanesenog ruža, no stvarno ne shvaćam zašto se essence odlučio za ovakav oblik, a ne neki koji bi omogućavao precizno obrubljivanje usnica s obzirom da su ga predvidjeli upravo za izradu ombre efekta. Postoji i nijansa 01 washed away koja je bijela nijansa namijenjena nanošenju na središnji dio usana i istog je oblika, no čini mi se da kod nje oblik ne smeta s obzirom da se ne nanosi blizu kontura usana i ne zahtijeva preciznost. Imate li kakvu ideju što mi je u vezi ovoga proizvoda promaknulo?


Vjerujem da već svi znate koliko volim i hvalim Real Techniques spužvice (Miracle Complexion i Miracle Mini Eraser), no došli smo do prve od njih koja mi se ne sviđa, a radi se o Sculpting spužvici. Fotografija će vam vjerno prikazati u kakvom je stanju spužvica nakon nekoliko pranja. Razočaralo me, kod zadnje dvije narudžbe, što spužvice više nisu od materijala od kojeg su bile prije nekoliko godina kada sam ih prvi put kupila, no to mi i dalje nije toliko smetalo s obzirom da su napristupačnije, mekane spužvice koje sam pronašla za kupiti na našem tržištu i koliko god da su osjetljivije od verzija sa početka i dalje izdrže dok ne dođe vrijeme za bacanje i zamjenu. Nemojte shvatiti pogrešno, ne mislim da su spužvice ni najmanje loše, samo im zamjeram što više nisu kakve su bile kada su ih tek počeli proizvoditi. Oblik Real Techniques Sculpting spužvice, a posebno suženiji dio, ne trpi taj materijal i iskreno me nije ni nešto iznenadilo što se u tako kratkom roku prepolovio. Štoviše, nije me oduševila ni namjena spužvice u svrhu konturiranju jer smatram da bi spužvica trebala biti nešto tvrđa da bi funkcionirala. Moje su vam preporuke da ovu neuspjelu ˝inovaciju˝ preskočite.


Znam da mnogi hvale *L´orealovu Pure Clay Glow masku za lice, no ja se u tu skupinu, nažalost, ne mogu uvrstiti što pretpostavljam da je djelomično i zbog nekih maski za lice koje sam u posljednje vrijeme isprobavala (GlamGlow Youthmud, Powermud) i koje su ljestvicu mojih očekivanja digle zaista visoko. Prvih par korištenja moje je razočarenje bilo isključivo iz razloga što nisam vidjela neke velike efekte na koži koji bi me potaknuli da ovu masku zaista želim redovito koristiti, no nakon trećeg ili četvrtog korištenja je zapravo uslijedilo ono najveće i razlog zašto sam masku uvrstila na ovu listu, a to je (uz očiti izostanak rezultata koje obećaju) neugodno zatezanje i isušena koža nakon uklanjanja. Dok mi je gel iz ove linije o kojem ste mogli čitati OVDJE odličan i volim Pure Clay Exfo masku, ovaj proizvod mojoj koži ne prija ni najmanje ma koliko god se trudila opetovano mu davati priliku.


Kada sam vidjela sa Dove izbacuje liniju sa kruškama u glavnoj ulozi, jako sam se obradovala jer obožavam miris kruške i pokazalo se kako ga obožavam i u proizvodima koje sam kupila jer je stvarno svjež i divan. Isprobala sam antiperspirant u spreju i ovaj u sticku, no za razliku od spreja koji mi je dobar, stick mi ne radi nikakav posao što je zapravo zbunjujuće s obzirom da su to u suštini isti proizvodi u različitim formatima. Ako znamo što je antiperspirant i da mu je osnovna zadaća sprječavati znojenje (dezodoransi ne utječu na znojenje, ali sprječavaju neugodne mirise), to ovaj stick definitvno u mojem slučaju nije radio. Nije imao laku zadaću jer je korišten ljeti na visokim temperaturama, no nažalost, nije pokazao nikakav vidljiv učinak u usporedbi sa onim danima kada bih ga u žurbi zaboravila nanijeti. Unatoč razočaranju sa antiperspirantom u sticku, kupiti ću i gel za tuširanje iz ove linije jer me miris osvojio, a i Dove još nije proizveo tuširalicu kojom nisam bila zadovoljna.


I posljednji je proizvod *Garnier Fructis Sos Repair šampon za kosu. U favoritima za kolovoz i rujan  (OVDJE) ste mogli vidjeti masku iz ove linije koja mi se jako svidjela, no nažalost šampon se nije nadovezao na cijelu tu priču. S obzirom da je moje tjeme sklono mašćenju, ovaj je šampon to dodatno poticao i kosa bi mi već drugi dan nakon pranja bila ponovno spremna za pranje. Za moju kosu se pokazao kao potpuni promašaj.



*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali neke od ovih proizvoda?
Imamo li neki zajednički proizvod koji nas je razočarao?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 6:

  1. Imam L ' Oreal Pure Clay Glow masku, ne koristim ju prviše često, ali nakon nanošenja lice mi baš poprimi glow izgled i zbog toga mi se sviđa. Da nešto posebno čisti nisam baš primjetila, a Exfo mi je odlična. Morati ću isprobati i umivalice iz ove njihove linije. Druge proizvode sa tvoje liste nisam isprobavala ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se Exfo puno više sviđa :) A što se isprobavanja ostatka tiče, možda i bolje da nisi ;)

      Izbriši
  2. Imam Farmasi gel za obrve. Nisam ga jos testirala. Mislim da sam mozda i boju fulala jer nema potpuno crni gel a ja sam uzela nesto slicno. Al mi je zato Avon markk gel za obrve ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam se nadala da ćeš ti imati nekakve dojmove jer se sjećam da si ga prije mene kupila...potraga se nastavlja jer ja se definitivno ne mirim sa cijenom ABH pomade :)

      Izbriši
  3. Nije lista strasna, to je dobro.
    S ovog popisa probala jedino L'oreal maske, i to zelenu onu, takoder nikakvih posebnih rezultata na kraju nije bilo.

    OdgovoriIzbriši