srijeda, 21. prosinca 2016.

#RECENZIJA: Avon Mega Effects Creamy Waterproof Eyeshadow Pot- Raw Gold

Od trenutka kada sam vidjela što mi je stiglo u Avonovoj pošiljci od Lucije samo sam čekala na prvi slobodan trenutak da se uhvatim fotoaparata i slikam ovu divotu o kojoj vam danas pišem, te da je što prije krenem isprobavati. S obzirom da kremasta sjenila rijetko kada kupujem jer mi je najčešće isplativije izdvojiti za neku paletu ili se još češće ne mogu odlučiti na samo jednu nijansu, pa naposljetku uopće odustanem od te ideje, možete samo zamisliti moje oduševljenje kada sam upravo jedan takav proizvod ugledala u paketu, a uz to se još radi o pravoj blagdanskoj nijansi koju crveni ruž obožava. Neću duljiti jer sam uzbuđena da vam prenesem svoje dojmove o Avon Mega Effects Creamy Waterproof Eyeshadow Potu u nijansi Raw Gold.


Ambalaža samog proizvoda mi se jako svidjela. Ovo je prvi put da teglicu kremastoga sjenila dobivam u kartonskoj ambalaži i super mi je što se na njoj nalaze  informacije koje se tiču sastava i roka upotrebljivosti.


Teglica je elegantna- prozirna sa crnim čepom. Uredno se zatvara i spriječiti će uranjeno isušivanje proizvoda. Sviđa mi se i što je manjih dimenzija jer je lako smjestim u bilo koji kutak kozmetičke ladice. Nažalost, nigdje se na ambalaži ne navodi koliku količinu proizvoda teglica sadrži, no u katalogu sam pronašla da ona iznosi 3,5 grama.


Nijansa koju sam dobila je Raw Gold. Radi se o nijansi staroga zlata koja sadrži sitne čestice zlatnoga shimmera. Nijansa je kao što sam već u uvodu napisala savršena u paru sa crvenim ružem s obzirom da je dosta neutralna, a zlatni shimmer smatram neizostavnim detaljem na svakim kapcima ponesenim blagdanskim duhom. Također, savršeno se uklapa i sa neutralnijim i toplim smeđim, te zelenim nijansama koje u posljednje vrijeme prevladavaju na mojim kapcima, a bez sumnje sam da biste njome bili zadovoljni i one dane kada pored kremastog sjenila ne namjeravate više ništa stavljati na kapke. Niže ćete imati prilike vidjeti swatch na kapcima.


Tekstura proizvoda je ta koja me zapravo iznenadila. Ovo kremasto sjenilo je u odnosu na sva koja sam do sada isprobala puno suše teksture i zbog toga se i nešto teže nanosi.

Unatoč tome što ćete možda pomisliti kako mi je suha tekstura učinila ovaj proizvod i samo nanošenje mrskim, iznenaditi ćete se kada vam kažem da sam na njoj zapravo zahvalna.
Razloga su dva. Prvi je da je ovo bez sumnje najdugotrajnije i najotpornije kremasto sjenilo koje sam do sada koristila jer kad ga jednom nanesem na kapak, stoji i čeka sve dok ga se ne odlučim odstraniti, a drugi da mi se ne događa možda i najmrskija stvar koju mi inače priušte kremasta sjenila, a to je da se za vrijeme sušenja preslikaju na gornji kapak jer je ovo sjenilo fiksirano i ne mrda od onoga trenutka kada ste ga nanjeli. Da budem preciznija, gotovo svaki put kada koristim Maybelline kremasta sjenila za sredinu kapka kod halo smokey tehnike ili duž pomičnog dijela kapka dio završi preslikan na gornjem kapku dok mi se sa ovim sjenilom to ne događa.

Obično ga nanosim prstima, a ako ćete se koristiti kistovima, najbolje je upotrijebiti čvršći sintetički kist. Pigmentacija je nadogradiva i slobodno na kapke nanesite više slojeva dok ne dobijete željeni intenzitet. Na donjem swatchu na pomičnom dijelu kapka imam jedan sloj kremastog sjenila uz minimalan dodatak sjenila iz Urban Decay Naked palete u pregibu i iznad pregiba kapka, te u unutrašnjem kutu oka. Nisam koristila nikakvu bazu za sjenila kako bi mogli vidjeti intenzitet proizvoda kakav on zbilja jest.




U ponudi je ukupno 6 nijansi (Raw Gold, Yellow Gold, Bronzed, Rose Gold, White Gold i Platinum).
Redovna cijena im je 45 kuna.

Sastav možete vidjeti na slici. Upotrijebiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja.



*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali koje Avonovo kremasto sjenilo?
Kakvi su vaši dojmovi?
Pišite mi! :)




2 komentara:

  1. Imam Rose Gold nijansu i bas mi se svidja :). Iako sam cula/procitala dosta losih komentara u vezi sa ovim senkama, resila sam da kupim jednu i vidim o cemu je rec.. Jeste malo suvlje teksture, ali je vrlo lepa, dugotrajna, postojana, sve pohvale od mene. Lepa recenzija :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) vjerujem da je to zato što je većina pod kremastim navikla na Maybelline sjenila koja su čista suprotnost Avonovim..meni je draže da je kremasto sjenilo baš poput ovoga, a za rezanje cut creasa ili kao bazu za što su se kremasta sjenila počela koristiti, radije ću posegnuti za korektorom! Ovo ne mrda kada nanesem tako da sam prezadovoljna :)

      Izbriši