petak, 18. kolovoza 2017.

#RECENZIJA: theBalm Nude Dude paleta sjenila

Koji vam brend prvi padne na pamet kada se spomenu otkačene ambalaže? TheBalm možda?
Među otkačene ambalaže toga brenda svakako bih ubrojila i onu Nude Dude palete sjenile koja će biti tema današnjeg posta.


Upravo kako smo i navikli, i Nude Dude paleta sjenila nam dolazi u čvrstom kartonskom pakiranju sa magnetnim zatvaranjem na kojem je, sa vanjske strane, ovoga puta, otisnuta zavodljiva brineta. Po otvaranju ugledati ćemo veliko, praktično ogledalo koje sam vam zaboravila pokazati na fotografijama, te dvostrani kist manjih dimenzija koji mi se nije pokazao neophodnim. Naime, poslužiti će u nuždi, no sumnjam da će to biti kist za kojim ćete posezati radije nego za kistovima koje uobičajeno koristite.



U paleti se nalazi ukupno 12 sjenila, a vjerujem da ćete se složiti kako je zanimljiva ideja unutar korica ambalaže gdje su se ona smjestila. Nazivi nijansi iz palete su: Fearless, Flawless, Firm, Flirty, Friendly, Fierce (gornji red) te Fabulous, Faithful, Fit, Feisty, Funny i Fine (donji red). Pretpostavljam da ovi opisi pripadaju dečkima koji čuvaju unutrašnjost palete, no što je sa time da svi ti epiteti počinju slovom F?


Ono što mi se kod nijansi u ovoj paleti svidjelo odmah na prvu je raspon nijansi i završnica koje nudi. Uvijek su mi draže palete sa kojima mogu postići i laganiji dnevni i dramatičniji večernji izgled na kapcima, a i koje mi nude nekoliko mat nijansi pored kojih neću morati posezati za drugim sjenilima. To se vjerojatno čini suludim kada napiše osoba čijim se paletama ne zna broja, no u ljetnom razdoblju kada češće izbivam od kuće, zbilja se trudim šminku koju nosim sa sobom smanjiti na minimum, a ovakve palete su kao stvorene za to.


 
Pigmentacija sjenila razlikuje se po završnicama. Mat sjenila su nešto slabije pigmentirana i tvrđa u odnosu na sjenila koja sadrže čestice shimmera. Okarakterizirala bih im pigmentaciju kao srednju što me ostavilo ravnodušnom s obzirom da sam na cijenu palete očekivala više. Pozitivna je strana da se sa njima radi sa lakoćom, mogu se nadograđivati do određenog intenziteta i govora o njihovu gubljenju prilikom blendanja nema. Jedina nijansa za koju mogu reći da me zaista razočarala jest Friendly-slabije je pigmentirana u odnosu na sve ostale mat nijanse i najtvrđa je nijansa u paleti što je čini težom za blendanje na kapcima. Trušenje je prisutno kod svih mat nijansi, no nije pretjerano.
Sjenila shimmeraste završnice su, u odnosu na prethodna, puno bolje pigmentirana, mekanija i gotovo pa se i ne truse. Sviđaju mi se takva kakva jesu i to je i vjerojatno razlog zašto za njima puno češće posežem kada na raspolaganju imam više paleta sjenila.



Moram priznati da dugo nisam imala prilike koristiti sjenila koja sa bazom za kapke dobiju toliko na intenzitetu (posebno ona mat završnice) pa bih vam savjetovala korištenje baze kada god ste u mogućnosti. Također, već sama po sebi dosta dobro pigmentirana shimmerasta završnica dati će vam divan metalik izgled sjenila na očima ukoliko ih nanesete mokrom tehnikom. Trajnost sjenila je sa bazom, ali i bez baze odlična.
Gornji swatchevi su rađeni bez baze, fotografirani na danjem svjetlu.

U paleti se nalazi ukupno 9, 6 grama proizvoda za koje ćete izdvojiti u prosjeku oko 280 kuna (cijene variraju ovisno o prodajnom mjestu- Bipa, Muller, Parfumerije Martimex, Pink Panda,...). Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja, a sastav možete vidjeti niže.


*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali theBalm Nude Dude paletu sjenila?
Kako vam se sviđa kombinacija nijansi unutar palete?
Pišite mi! :)






1 komentar: